Gra Przestaje działać.

Rrix
Posty: 6
Rejestracja: 27 gru 2014, 17:38
Lokalizacja: Częstochowa

Gra Przestaje działać.

Postautor: Rrix » 27 gru 2014, 17:44

Witam!
Mam taki problem, mam parę modyfikacji i dograłem sobie mod na zimę(topics75/complete-winter-mod-v21-vt6137.htm), ale z włączonym tym modem po paru dosłownie minutach gra się przycina, wywala do pulpitu i wyskakuje okno że gra przestała działać. Dziwne jest to ze dzieje się tak w tych samych miejscach, czyli jak się gra wyłączy to wchodzę jeszcze raz i w tym samym miejscu(jak dojadę) dzieje się to samo, czyli gra przestaje działać.Bez tego modu na zimę już nie wywalało było ok, ale znowu się tak dzieje. Mam wersje 1.151.1s
mnie najbardziej dziwi że dzieje się tak w tych samych miejscach.

game.log :
http://pastebin.com/qTgEtpCM

Logi wstawiacie według wzoru pomocy
Ostatnio zmieniony 28 gru 2014, 13:39 przez Rrix, łącznie zmieniany 2 razy.



Awatar użytkownika
MrF
Posty: 808
Rejestracja: 18 lis 2012, 21:57

Re: Gra Przestaje działać.

Postautor: MrF » 27 gru 2014, 20:12

Jeżeli dzieje się to zawsze w tych samych miejscach na modzie zimy, widocznie modyfikacje wprowadzone przez mod zimy w tych miejscach mapy są wadliwe (np. budynek, spawnpoint itp umiejscowiony w tych miejscach jest wadliwy) i po wjechaniu w zasięg wczytywania takiego obiektu, gra przestaje działać.

Drugim możliwym powodem może być problem z wczytaniem obiektów z tych miejsc na skutek nagłego braku zasobów pamięci.

Rrix pisze:00:00:07.266 : <ERROR> Current profile not set.
00:00:07.266 : <ERROR> Failed to store profile config
00:00:07.446 : [dx9] NVAPI unloaded
00:00:07.447 : [net] LOG INFO: Stopped
00:00:07.460 : [sys] process shutdown


Te errory to tylko przez brak ustawionego aktywnego profilu gracza.
Natomiast końcówka logu wskazuje na normalne wyłączenie gry w trybie standardowym zainicjowanym przez gracza.
Potrzebny jest log skopiowany bezpośrednio po wyrzuceniu z gry po wystąpieniu problemu.

Rrix
Posty: 6
Rejestracja: 27 gru 2014, 17:38
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Gra Przestaje działać.

Postautor: Rrix » 27 gru 2014, 22:19

Własnie znowu tak się stało :( wklejam game.log po tym problemie.

http://pastebin.com/XmfLpbfK
Ostatnio zmieniony 28 gru 2014, 13:25 przez Rrix, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pralk0suszarka
Posty: 2405
Rejestracja: 16 lis 2012, 14:22
Lokalizacja: z północy

Re: Gra Przestaje działać.

Postautor: pralk0suszarka » 28 gru 2014, 13:36

W jakich to miejscach ci się tak robi, czy aby nie na mapie Rosji?
Bo np tam są bardzo ciężkie tekstury w miastach oraz w niektórych miejscach dziury w drogach które mogą się nie pokrywać z zimą Satana, dzisiaj wylajzła nowa wersja 'RusMap 1.4.7' może ona coś naprawi.

Rrix
Posty: 6
Rejestracja: 27 gru 2014, 17:38
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Gra Przestaje działać.

Postautor: Rrix » 28 gru 2014, 16:52

Dzieje się na razie tak w Polsce (mam dodatek Going est) Dzieje się tak w tych samych miejscach. Dwa razy w miastach(w różnych) i raz,chyba na autostradzie(no ogólnie na jakiejś drodze :) ) mnie wywaliło.

Rrix
Posty: 6
Rejestracja: 27 gru 2014, 17:38
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Gra Przestaje działać.

Postautor: Rrix » 28 gru 2014, 17:09

Gdzieś czytałem by wyłączać po kolei mody i sprawdzać czy problem występuje. Wyłączyłem mod na poprawę graficzną i w tym miejscu co wywalało jakoś przejechałem i nic nie wywalało. może był za bardzo komp obciążony i wywalało, no nie wiem. MrF pisał że może pamięci brakowało. Chodzi o pamieć ram? jeżeli tak to mam jej 8GB, więc to by nie wystarczało? Dobra pogram trochę to zobaczę czy problem występuje. jak coś to będę jeszcze pisał :)

Awatar użytkownika
pralk0suszarka
Posty: 2405
Rejestracja: 16 lis 2012, 14:22
Lokalizacja: z północy

Re: Gra Przestaje działać.

Postautor: pralk0suszarka » 28 gru 2014, 20:19

Chodzi raczej o pamięć graficzną GDDR, bo nie od dziś wiadomo że optymalizacja w tej grze ssie i nie ważne jakie ustawienia graficzne tam zrobisz to fps zawsze jest taki sam. Dlatego ten ich autorski silnik graficzny potem sobie nie radzi z dodatkowymi obliczeniami i gra wysypuje się w losowych momentach.

Rrix
Posty: 6
Rejestracja: 27 gru 2014, 17:38
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Gra Przestaje działać.

Postautor: Rrix » 28 gru 2014, 23:31

hmm, mam Gtx 760 2 GB. Jak usunąłem ten mod na lepsza grafikę to może już mniej pamięci zżera :) Na razie się nie wyłącza.

P.S Może zostawmy temat jeszcze przez dzień czy dwa, ja pogram i napisze czy problem dalej występuje. :)

Awatar użytkownika
marcinek12232
Posty: 3005
Rejestracja: 14 paź 2012, 15:33
Lokalizacja: Mazowieckie /WM

Re: Gra Przestaje działać.

Postautor: marcinek12232 » 29 gru 2014, 0:01

Rrix, znajomy ma GTX660 i takie spadki FPS że się nie da grać i grę odłożył na "półkę".

Rrix
Posty: 6
Rejestracja: 27 gru 2014, 17:38
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Gra Przestaje działać.

Postautor: Rrix » 30 gru 2014, 19:29

No problem na razie nie występuje. Dzięki wielkie za pomoc. Można temat uznać do zamknięcia. Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
klawisz1313
Posty: 1154
Rejestracja: 11 maja 2012, 20:47
Lokalizacja: KBD

Re: Gra Przestaje działać.

Postautor: klawisz1313 » 30 gru 2014, 22:18

Temat z twoim problemem znajduje się w
Tematy rozwiązane


Temat został zamknięty.

Obrazek

Awatar użytkownika
klawisz1313
Posty: 1154
Rejestracja: 11 maja 2012, 20:47
Lokalizacja: KBD

Re: Gra Przestaje działać.

Postautor: klawisz1313 » 30 gru 2014, 22:18

Temat z twoim problemem znajduje się w
Tematy rozwiązane


Temat został zamknięty.

Obrazek

Wróć do „Tematy rozwiązane”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości