Komputer

BambusOSM
Posty: 11
Rejestracja: 20 lis 2012, 16:26
Lokalizacja: Mońki

Komputer

Postautor: BambusOSM » 31 maja 2014, 18:13

Witam Państwa. Grałem kiedyś dużo w ETS2, ets2 i takie tam, nie grałem już ponad rok jak nie lepiej bo straciłem komputer śmiercią tragiczną. Potrzebuje komputera, żeby ktoś mi znalazł, pomógł jakiś znaleźć gdyż nie znam się na komputerach. Do dyspozycji mam 800 max 1000 zł. Allegro pełne jest komputerów i niby tam dobre gry działają,ale jak to z tym jest to nie mam pewności dlatego tu pisze. Czas znowu sobie pograć. Wakacje. Wiatraczek, zimna cola, ETS2 :D
http://allegro.pl/hp-dc7900-tw-c2d-e850 ... 55133.html

Na przykład ten. Nadaje się?

ew to
http://allegro.pl/potwor-4core-amd-9-6g ... 34992.html



Awatar użytkownika
pralk0suszarka
Posty: 2415
Rejestracja: 16 lis 2012, 14:22
Lokalizacja: z północy

Re: Komputer

Postautor: pralk0suszarka » 31 maja 2014, 21:06

Ten pierwszy to jest już szrot i nie ma co zawracać sobie nim gitary.

Drugi tez jest stary ale jeszcze by pociągnął, jednak:
- procek "Nominalna częstotliwość taktowania 9,6GHz (4 rdzenie po 2,4GHz)" dobrze że dodali sprostowanie w nawiasie bo to śmiech na sali.
- zasilacz jest dobrej marki ale ma za małą moc, 400W to jest absolutne minimum
- karta sieciowa jest nie potrzebna bo takie gniazda już od dawna są montowane na płytach głównych (wcisnęli to na siłę)
- karta dźwiękowa to samo co wyżej
- system operacyjny trzeba dokupić osobno bo ten który oferują nie jest najlepszy do gier, raczej dla studenta na lapka

Masz tu coś ode mnie ale nowy za 1200, możesz zrezygnować z obudowy jeżeli masz pasującą ze starego kompa:


BambusOSM
Posty: 11
Rejestracja: 20 lis 2012, 16:26
Lokalizacja: Mońki

Re: Komputer

Postautor: BambusOSM » 01 cze 2014, 14:07

To znaczy ja mam komputer, tylko jest zepsuty. Kiedyś przesuwałem biurko, i komputer razem z nim, potem przestał reagować na cokolwiek, ciągle się resetował. Wiem że miał kartę graficzną GE Force 9500 a procesor Celeron coś tam. Słaby był, w Euro Trucka mogłem pograć, ale w ETS2 to nie ma nawet o czym mówić. Gdybym wiedział że będzie wszystko pasowało to mógłbym częściami dokupić, samą kartę graficzną i procesor lepszy. Wtedy już byłoby taniej. To jest tak że robię remonty w swoim domu, i mam sponsorów w postaci rodziców i raczej budżet ograniczony trochę jest i im taniej tym lepiej ale jak mam kupić i się bać mapę ściągnąć bo już może się zacinać to wolę zapłacić trochę drożej. Dołożyłbym jeszcze z 2 gb ram, żeby mieć 4 no i zostanie procesor i karta graficzna do dokupienia. Zasilacz tam jest jakieś logic pro 400 w, karta graficzna ASUS. Procesor jakbym dokupił inny to też tak sobie raczej nie będzie pasował.


Gotowego nie znajdę nawet za te 1200 zł, muszę czściami zamawiać ? Nie bardzo mi się widzi składanie tego, również nie bardzo mi się widzi wozić to potem 40 km dalej i płacić 200 zł. Bez systemu, z systemem bez różnicy.

http://allegro.pl/komputer-asus-am3-gtx ... 30665.html

O na przykład ten, skoro GTA 4 działa to i ETS powinien iść z tego co się orientuje. Ale cena troche mi się nie podoba, może być używany żaden problem jak dla mnie aby dzialał i nie mial 9 lat :)

Awatar użytkownika
klawisz1313
Posty: 1251
Rejestracja: 11 maja 2012, 20:47
Lokalizacja: KBD

Re: Komputer

Postautor: klawisz1313 » 01 cze 2014, 18:40

BambusOSM, http://allegro.pl/lenovo-y580-i7-gtx660 ... 73115.html pilnuj aukcji i módl się żeby nikt tego nie licytował to kupisz to za 1,25 zł
Obrazek

BambusOSM
Posty: 11
Rejestracja: 20 lis 2012, 16:26
Lokalizacja: Mońki

Re: Komputer

Postautor: BambusOSM » 02 cze 2014, 12:37

Nie ma opcji, już 700 zł a jeszcze 9 dni ;]

Awatar użytkownika
marcinek12232
Administrator
Administrator
Posty: 3092
Rejestracja: 14 paź 2012, 15:33
Lokalizacja: Mazowieckie /WM

Re: Komputer

Postautor: marcinek12232 » 02 cze 2014, 13:06

Nie kupuj używek i gotowych ze sklepów ;)

Awatar użytkownika
klawisz1313
Posty: 1251
Rejestracja: 11 maja 2012, 20:47
Lokalizacja: KBD

Re: Komputer

Postautor: klawisz1313 » 02 cze 2014, 16:01

BambusOSM, Możliwe że aukcja zwolni tempa :). Mam fotki tego lapka (od sprzedającego). Chcesz?
Obrazek

Awatar użytkownika
marcinek12232
Administrator
Administrator
Posty: 3092
Rejestracja: 14 paź 2012, 15:33
Lokalizacja: Mazowieckie /WM

Re: Komputer

Postautor: marcinek12232 » 02 cze 2014, 16:41

klawisz1313, poszukaj mu coś z 17 cali żeby była matowy ekran żeby światła pochłaniał :D A jak chcesz licytować to najlepiej na sam koniec przebić o te 10 zł hehe

Ps. No i lapek. Mam i wiem ale już jest PC od lutego ale cena przekracza 3 i pół razy twojej, ale co do lapka niestety trzeba się troszczyć o baterie bo w moim już siadła a wymiana kosztuje :?

A tak wg :D

Wpisz sb w google takie coś "DOBRY KOMP DO ... zł" i poczytaj ja tak robiłem : PP

w miejsce kropek kwota
Ostatnio zmieniony 02 cze 2014, 16:43 przez marcinek12232, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
klawisz1313
Posty: 1251
Rejestracja: 11 maja 2012, 20:47
Lokalizacja: KBD

Re: Komputer

Postautor: klawisz1313 » 02 cze 2014, 16:42

MarcineK98, mam lapka 6 lat i nie dbam w nim o baterie. I chodzi bez zasilacza 5 godzin :D
Asus niezniszczalny
Obrazek

Awatar użytkownika
MrQozo
Posty: 505
Rejestracja: 01 kwie 2012, 16:58
Lokalizacja: z domku w Czarnobylu

Re: Komputer

Postautor: MrQozo » 02 cze 2014, 23:46

Co do słów "Asus niezniszczalny" zgadzam się w 100% ;) ale u mnie słabo z baterią już leży pewnie z maks 3 godzinki pociągnie bez ładowarki w normalnym trybie a na maks (laptop ciągnie tyle ile chce :D ) pewnie z 15 minut.
Obrazek

BambusOSM
Posty: 11
Rejestracja: 20 lis 2012, 16:26
Lokalizacja: Mońki

Re: Komputer

Postautor: BambusOSM » 03 cze 2014, 9:37

Nie kupie tego lapka, 8 dni, 4 osoby zainteresowane, pójdzie za grube dalary. Znam allegro, ubieram się tam także tego, może wyjść jeszcze drożej niż kosztuje w sklepie haha. Można ew spróbować mój stary komputer złożyć tylko nie bardzo rozumiem jak miałem GE Force 9500. No i to było DDR2. A jak ta karta co ty mi podałeś jest DDR5 to nie podłącze jej? Bo tak myślę że taniej wyjdzie jak kupie sam procesor, kartę i dokupie z 2 gb ram i wystarczy. Ale wcześniej siedział Celeron, i też mi się nie bardzo widzi że w to wejdzie jakiś i3 albo i5 :D Zasilacz miałem 400w to wystaczy niektóre te gamery z allegro miały 220 to ja i tak do przodu będę prawie dwa razy tyle. Płytę główną mam ASUS ale nie wiem dokładnie jaką i się nie dowiem po pudełka już dawno w piecu są

Update@ 18:32
Okej, dzięki chłopy za rady. Poszedłem do komisu, złożyłem nowy komputer, mam 4 rdzeniowy amd, karte graficzną nie wiem tam jaką 2 gb coś tam coś tam i 4 gb ram. Zasilacz 500w. Wstałem rano sobie zdenerwowałem się pojechałem do sklepu i złożyli mi komputer z części takich lepszych no i pięknie będzie grańsko że hoho. Jeszcze raz dzięki, można zamknąć temat i przenieść do kosza :)
Sory karta 1 gb Gigabyte ATI Radeon HD7770 1GB DDR5/128bi, płyta głowna asrock, nie wiem jak kogoś interesuje to mogę dokładne dane napisać i cenę

Wróć do „Elektroinka/Komputery itp.”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron
Najlepsze DemotywatoryDarmowy KatalogForum Download