Własny sprzęt

Awatar użytkownika
Bakuś
Posty: 413
Rejestracja: 02 kwie 2012, 20:01

Re: Własny sprzęt

Postautor: Bakuś » 24 paź 2012, 19:59

Laptop.
Model: Samsung NP300E5A
Karta Graf. nVidia GeForce GT520MX
Procesor: Intel Core i5 2450M 2,5GHz x4 z TurboBoost 3.1
Pamięć RAM: 8GB
Pojemność dysku twardego: 500GB

ETS2 troszkę ścina na wysokich detalach.



Awatar użytkownika
Cebula
Posty: 9
Rejestracja: 25 paź 2012, 12:49

Re: Własny sprzęt

Postautor: Cebula » 25 paź 2012, 14:00

Procesor : AMD Phenom II X4 955 BE 4.21GHZ
Płyta Główna : Asus M5A78L-MLX
Pamięć Ram : Kingston 8 GB 1333 MH/z
Grafika : GeForce GTS 450 512mb gddr5
Dysk : (system) OCZ Vertex 3 60GB (dane) Seagate Momentus XT 750GB SSD
System OS : Windows 7 64bit

Awatar użytkownika
Dexu
Posty: 26
Rejestracja: 21 paź 2012, 19:53
Lokalizacja: Oława k.Wrocławia

Re: Własny sprzęt

Postautor: Dexu » 25 paź 2012, 15:04

Matko i córko aż wstyd pisać o swym traktorze ^^

NexT242 przebijam Cie:

1. Procesor: Jest i działa AMD Athlon 64X2 Dual Core Processor 3800+ i uwaga całe 2.01GHz (czad wiem)
2. Płyta główna: Czerwona i działa tyle mi wiadomości na jej temat wystarczy

3. Karta graficzna: GeForce 7300 gt albo gs w przypadku mojego (że tak zażartuję) komputera nie robi to różnicy

4. Zasilacz: Jest i jeszcze działa

5. Pamięć RAM: Jeden, One, Uno, Ein, Wahid, Un, En, Erti, Ett, Egy, Adin Giga (tak te wszystkie słowa oznaczają jeden w różnych językach)

6. Dyski Twarde: to tak dla pośmiacia się jakby młodsze pokolenia nie pamiętały takich wartości, całe 80 (słownie osiemdziesiąt) GB [taka ciekawostka również dla młodszych datą, miałem również zabytek prawie że, i na prawdę kiedyś to wystarczało, 60 (słownie sześćdziesiąt) GB niestety się spalił razem ze wspomnianymi niżej cd romami i pisząc romami wcale nie mam na myśli romów czyt. cyganów]

7. Obudowa: Srebrno-Czarna bez cd romu (tu to samo co wcześniej nie chodzi mi o cygana) bez boku ale za to z jakże wspaniałym urządzeniem 5in1 i wkurw..rzającą niebieską diodą która błyka w nocy po oczach.

Amroza
Posty: 2
Rejestracja: 23 paź 2012, 11:03

Re: Własny sprzęt

Postautor: Amroza » 25 paź 2012, 22:08

Procesor : Intel(R) Core i5-2320 CPU @ 3.00 GHz
Płyta Główna : Asusa
Pamięć Ram : 6GB
Grafika : Nividia GeForce 3GB
Dysk :St31000524AS ATA Device 2 TB
System OS : Windows 7 64bit

marcininho
Posty: 12
Rejestracja: 21 paź 2012, 17:09
Lokalizacja: Nowy Sącz
Kontaktowanie:

Re: Własny sprzęt

Postautor: marcininho » 26 paź 2012, 17:29

Oto moja maszyna:

Procesor: Intel Core i5-3470 Ivy Bridge
Płyta Główna: Asrock B75 Pro3
Karta Graficzna: Sapphire ATI Radeon HD7850 2GB
Dysk: Seagate Barracuda 500GB
Pamięć: Goodram DDR3 8GB 1333MHz CL9
Zasilacz: OCZ Silencer Mk III Series 500W
Obudowa: CoolerMaster Elite 311 RC-311B-BKN1 (2 chłodzenia boxowe, max. 4)

Xander1988
Posty: 1
Rejestracja: 29 paź 2012, 8:18

Re: Własny sprzęt

Postautor: Xander1988 » 30 paź 2012, 10:26

HP Pavilion dv6-6150ew

:: Procesor
Intel Core i5-2410M 2.3 GHz
:: Pamięć
8192 MB, Hynix DDR3-1333, 2x 4 GB, dwa gniazda, maks. 8 GB
:: Karta grafiki
AMD Radeon HD 6770M - 2048 MB, DDR5, dodatkowo Intel HD Graphics 3000, 8.830.6.1000
:: Matryca
15.6 cali 16:9, 1366x768 pikseli, Samsung SEC4251 / 156AT05-H07
:: Dysk twardy
Seagate Momentus 7200.4 ST9500420AS, 500GB 7200obr/min Seagate ST9500420AS
:: Napęd optyczny
Blu-Ray BD-ROM / DVD+-RW

Awatar użytkownika
besiek
Posty: 31
Rejestracja: 27 paź 2012, 15:38
Lokalizacja: United Kingdom

Re: Własny sprzęt

Postautor: besiek » 05 lis 2012, 21:21

Hmmmm... myślałem że mam dobrego laptopa, kupiłem go rok temu za od groma pieniędzy,

Asus K53SJ

Procesor:

Intel Core i3- nowszy model są dwie wersje.

Karta Graficzna:

Nvidia GeForce GT520M 1GB

Pamięć RAM:

4GB myślę o dokupieniu jeszcze 4 giga. Co o tym sądzicie, pomoże coś ?

Dysk Twardy:

600 GB

Windows 7 64bit

i tu nasuwa się moje pytanie, ETS2 nie tnie mi się i chodzi w miarę okej, kiedy mam ustawione Wszystko na możliwie najniższe opcje, Tylko tekstury na najwyższym poziomie i skalowanie na 150 %. Czy jeżeli dodał bym 4GB Ramu to mógłbym grać na najwyższych wymaganiach, ewentualnie co można zrobić żeby trochę sobie pomóc :P ?

Maxiu
Posty: 1
Rejestracja: 23 paź 2012, 7:28

Re: Własny sprzęt

Postautor: Maxiu » 08 lis 2012, 21:25

Problemem tutaj może być karta graficzna, która jest w wersji mobilnej. Myślę jednak że dołożenie 4GB pamięci ram (zależy też jakiej - najlepiej DDR3 1333Mhz) nie zmieni tutaj dużo.

Awatar użytkownika
Candy'Up
Posty: 89
Rejestracja: 26 paź 2012, 0:51

Re: Własny sprzęt

Postautor: Candy'Up » 09 lis 2012, 7:08

besiek pisze:Hmmmm... myślałem że mam dobrego laptopa, kupiłem go rok temu za od groma pieniędzy,

Asus K53SJ

Procesor:

Intel Core i3- nowszy model są dwie wersje.

Karta Graficzna:

Nvidia GeForce GT520M 1GB

Pamięć RAM:

4GB myślę o dokupieniu jeszcze 4 giga. Co o tym sądzicie, pomoże coś ?

Dysk Twardy:

600 GB

Windows 7 64bit

i tu nasuwa się moje pytanie, ETS2 nie tnie mi się i chodzi w miarę okej, kiedy mam ustawione Wszystko na możliwie najniższe opcje, Tylko tekstury na najwyższym poziomie i skalowanie na 150 %. Czy jeżeli dodał bym 4GB Ramu to mógłbym grać na najwyższych wymaganiach, ewentualnie co można zrobić żeby trochę sobie pomóc :P ?


Czy WSZYSTKIE sterowniki są zainstalowane ?

Podczas pracy biurowej czy surfowania w internecie komputer, a raczej NVIDIA Optimus korzysta z karty zintegrowanej, a jeśli potrzeba większej wydajności funkcja Optimus zamienia kartę zintegrowaną na GeForce GT520M i korzysta z niej.

Więc :) może w twoim przypadku sterowniki do funkcji Optimus nie są zainstalowane i owa funkcja nie działa.

Sprawdź to i napisz czy działa bo sam jestem ciekaw :)

Co do ramu to myślę że nie ma sensu 4 gb spokojnie wystarczą do obsłużenia dzisiejszych gier.

Mcc1
Posty: 2
Rejestracja: 25 paź 2012, 20:41

Re: Własny sprzęt

Postautor: Mcc1 » 19 lis 2012, 0:56

a oto moj sprzecik:
Amd fx 8120-8rdzeni 3.1ghz black edition
dysk 2Tb samsung
karta graficzna-ge force gtx560 oc
zasilacz-ocz 700w!!!
obudowa-sixth element czerwone pidswietlenie
Ram-8gb 2133mHz
monitor Dell 27`
glosniki-logitech z623 200watt (rms-thx)

Awatar użytkownika
MrF
Posty: 810
Rejestracja: 18 lis 2012, 21:57

Re: Własny sprzęt

Postautor: MrF » 01 gru 2012, 14:04

Ostatnio zrobiłem sobie prezent i złożyłem nową pakę (bez akcesorii peryferyjnych):

Procek - Intel i5 quad core 4x3.2 Ghz
Mainboard - Gigabyte B75-D3V
RAM - 8 GB Kingston DDR3
Grafika - Nvidia GeForce GTX 650, 2 GB DDR5 128bit
Dysk - WD Green 1 TB
Obudowa - Tracer Orest Silent+
Napęd płyt - Samsung DVD DL
Zasilacz - Modecom ATX Carbon 650W
---------------------------------------------
W razie "w" mam w zapasie lapka Sony VAIO 15.6":

Procek - Intel i3-370M dual core 2x2.40 Ghz
RAM - 8 GB
Grafika - ATI Radeon HD5650 1 GB 128bit
Dysk - 500GB

Story
Posty: 332
Rejestracja: 03 kwie 2012, 18:48
Lokalizacja: N.O.N
Kontaktowanie:

Re: Własny sprzęt

Postautor: Story » 06 gru 2012, 16:26

MrF, wow, i to nie tani prezent ^_^
5. Jeśli dana osoba rozwiązała twój problem, to twoim obowiązkiem jest nadanie jej piwka za pomoc.
Moje konto w MargOnem :)
http://www.margonem.pl/?task=profile&id=3880425


Awatar użytkownika
pralk0suszarka
Posty: 2415
Rejestracja: 16 lis 2012, 14:22
Lokalizacja: z północy

Re: Własny sprzęt

Postautor: pralk0suszarka » 06 gru 2012, 16:54

MrF to jest GTX 650 czy GTX 650Ti, a ten WD Green to raczej dysk nie do gier.

Oto mój zestaw. Ale nie prezent, ciężko na niego harowałem ;-) :


Windows 7 HP 64bit
I5 2500K @4.0GHz + Zalman CNPS10X Flex
ASRock P67 Extreme4 Gen3
Geil BD 8GB ddr3
WD Blue 500GB sata3
Seagate 160GB sata2
SB X-Fi ExtremeGamer
Club3D HD7870 2GB @975/6000
Gateway 24"
CoolerMaster Cosmos S1100

Lognet Media aero (5.1)


...przeciętny prawda ;]
Ostatnio zmieniony 03 maja 2013, 1:33 przez pralk0suszarka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MrF
Posty: 810
Rejestracja: 18 lis 2012, 21:57

Re: Własny sprzęt

Postautor: MrF » 06 gru 2012, 19:16

pralk0suszarka pisze:to jest GTX 650 czy GTX 650Ti

GTX 650. "128bit" powinno ci to podpowiedzieć ;)
pralk0suszarka pisze:a ten WD Green to raczej dysk nie do gier.

Daje radę, a kto powiedział że ja tylko maniak gier jestem ;)
pralk0suszarka pisze:Oto mój zestaw. Ale nie prezent, ciężko na niego harowałem:

Heh, a myślisz kolego, że mnie ktoś to podarował? Też sam sobie sprezentowałem ów prezent z własnej kieszeni. I też z pracy własnych rąk. W końcu mam już skromne 12 lat pracy za sobą... ;)
Story pisze:MrF, wow, i to nie tani prezent

Ano... razem z Win 7 HP 64bit - faktura na 3070 zł

Awatar użytkownika
Actross
Posty: 82
Rejestracja: 10 lis 2012, 18:47
Lokalizacja: Z nienacka

Re: Własny sprzęt

Postautor: Actross » 27 gru 2012, 22:53

1. Procesor:Intel Pentium @3.0 2x

2. Płyta główna: Gigabyte P41t-d3

3. Karta graficzna: Ati Radeon 5700 1GB

4. Zasilacz: A4tech 700w

5. Pamięć RAM: GoodRam 2GB CL9 , GoodRam 4GB CL9(+radiator) DDR3

6. Dyski Twarde: Western Digital 500GB 7200obr SATA

7. Obudowa: Swing Modecom Multi
[center]Nic nie stracisz a pomożesz mi :)
Kliknij proszę
Obrazek[/center]

Wróć do „Elektroinka/Komputery itp.”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron
Najlepsze DemotywatoryDarmowy KatalogForum Download